Åtta nya band klara för Metallsvenskan

Metallsvenskan Royal (2)

”Metallsvenskan är otroligt glada över att ha ett samarbete med Nemis som ger åtta band från regionen och Sverige chansen att spela här”, skriver de i ett pressmeddelande. Samarbetet med Nemis har också lett fram till att Metallsvenskan för första gången blir en tredagarsfestival.

– Fantastiskt skoj säger Kimmo Kirvesmäki, en av arrangörerna av Metallsvenskan.

NEMIS står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets livescen för ny musik i Sverige och lyfter fram ännu oetablerade artister på landets bästa scener. Under Metallsvenskan den 2-4 juni presenterar Nemis och Metallsvenskan åtta akter som spelar på festivalen. Här är banden:

Incarnit

INCARNIT är ett melodiskt thrash-metalband som kämpat sin väg upp till ytan sedan 2009. Det är äntligen dags att skörda frukterna. Och bränna jorden.

I slutet av 2015 släppte bandet sin första fullängdare – ‘The Grand Cult’,
via anrika studion Big Balls Productions i Karlstad.
Albumet behandlar några av människans mörkaste sidor.
Självdestruktivitet. Skolskjutningar. Jordens undergång.

INCARNIT har mycket att säga.
Budskapet skickas från scenen.
Högljutt och utan nåd.
Du vill inte inte missa detta!

Browsing Collection

Browsing Collection från Skövde är en fet, tight käftsmäll som rockar brallorna av de flesta. Sedan åtta år tillbaka spelar de trallvänlig hårdrock med punkattityd och metalinfluenser och har under åren släppt en hel drös med plattor som de spelat in och producerat helt själva. Denna energiska kvartett ger alltid järnet på scen och har inte bara hunnit ta emot STIM-stipendium, skrivit musik till SVT, legat etta på musikvideotoppen, blivit sponsrade av Vintage Guitars och vunnit stora musiktävlingar utan även lirat på Sweden Rock, Getaway Rock, Putte i Parken, Siesta! m.m. I år har de sikte på Metallsvenskan och Peace & Love och jobbar för tillfället på ett sprillans nytt album med svängare och fetare sound än någonsin.

Knogjärn

KNOGJÄRN reste sig ur askan av “InSpite”. Första Januari 2015 var den första dagen av en ny era. Att sjunga på sitt modersmål gör att KNOGJÄRN sticker ut, och typen av metal som bandet tar till scenen har ingen riktigt gjort lika bra, lika hårt och inte så iögonfallande förut. Med det sagt, ger KNOGJÄRN något nytt och intressant för den svenska metalscenen. Med fot-stampar riff och starka melodier är det ingen tvekan om att KNOGJÄRNs debutalbum också kommer att uppskattas utanför Sverige. KNOGJÄRNs energiska liveframträdanden är redo att ta sig ut på de stora scenerna.

The Royal Ruckus

The Royal Ruckus är rockbandet vars koncept går ut på att bevara och modernisera de viktigaste beståndsdelarna inom rock n’ roll: Driv, sväng, själ, refränger och attityd. Influenserna rör sig brett mellan The Black Crowes, Audioslave, The Hellacopters, Led Zeppelin och Janis Joplin.

2015 var ett bra år för bandet med gig i ryggen på Sweden Rock Festival, Malmöfestivalen, Landskronakarnevalen, Hx-festival samt klubbspelningar i Stockholm & Göteborg har gjort The Royal Ruckus till ett av Sveriges mest spännande nya rockband.

The #Ruckusinvasion is coming!

Bad Acid

“Ur askan från det tunga stonerbandet Mamont bildades Bad Acid för 2 år sedan. De har under den tiden stängt in sig i deras replokal som ligger belägrad i ett före detta slakthus ett par meter under marken. Med ett rykande färskt debutalbum i bagaget kommer denna psykedeliska kvartett och visar vart skåpet ska stå. Albumet “Revelations of the Third Eye” kom ut på vinyl och CD på Ozium och Transubstans records nu i vår och har fått enbart fin kritik. I fronten har de en trollbindande sångerska med en röst som får sinnena att segla iväg mot okända horisonter. De har tidigare jämförts med band som Truckfighters, Blues Pills och Blood Ceremony. Låt dem föra dig bort i en tripp du sent skall glömma!”

Damien

Damien har spelat med ett hårt, melodiöst sound sedan bildandet 2003 i Karlstad. Med rötter djupt rotade i den svenska hardcorescenen blev bandet snabbt kända för sin energi på scen.

2014 släppte Damien sitt debutalbum ”Carry the fire”, en hård och kompromisslös uppgörelse med samtiden som ställer människans ego mot väggen och utmanar en tillvaro där avundsjukan frodas och tingen blivit viktigare än allt annat.

2016 är Damien aktuella med en video till låten ”I will never sing your song”.
Evil Conspiracy

EVIL CONSPIRACY bildades av bröderna Andreas och Patrik Mäkelä när bandet Legions gick i graven tidigt 2000-tal.

Bandmedlemmar har kommit och gått men numera är sättningen stabil. Debutplattan “PRIME EVIL” släpptes 2014 via SLIPTRICK RECORDS och fick mycket bra recentioner.

Thrashig heavy metal av toppklass är vad som kommer att erbjudas!

Convict

Convict från Kumla levererar klassisk Heavy Metal stöpt i nitar, läder & spandex. Efter år av idogt harvande på Örebros undergroundscen står nu debutplattan för dörren och ett besök på Metallsvenskan.

,