Landshövdingen bjuder in till länets ”Nobelmiddag”

nobel2 (3)

Lite av en Nobelmiddag fast profiler från alla kommuner i Örebro län istället för nobelpristagare från hela världen. Så sammanfattar landshövding Maria Larsson sin idé om en ny form för Slottsmiddag. På fredag blir den verklighet.

Varje kommunstyrelseordförande tar med sig två personer som betytt mycket för sin kommun under året.

En tradition i de svenska länen är att landshövdingarna bjuder in till en vår och en höstmiddag. Gäster på nationell och regional nivå brukar stå på inbjudningslistan.

Men Maria Larsson vill nu se en ny form för middagar på Örebro slott.

– Mitt första år som landshövding har varit fantastiskt! Jag har träffat så många positiva och kreativa människor som på olika vis gör stora insatser för sin kommun. Det har inspirerat mig till att bredda inbjudningslistan så att det blir en festlig Länsmiddag på Slottet säger landshövdingen. Örebro Slott ska vara hela länets Slott.

De inbjudna gästerna representerar många olika verksamheter, såsom kulturliv, det privata näringslivet, föreningsliv och idrottsrörelsen. Gemensamt för dem är att de genom sitt arbete eller engagemang på fritiden gjort förtjänstfulla insatser inom eller för kommunen.

Syftet med middagen är att samla en bred representation från hela länet, där nya kontakter kan skapas samtidigt som engagemang och kunskap om olika utmaningar och möjligheter kan diskuteras.

– De här personerna har på olika sätt varit drivande och engagerade i kommunens framtida utveckling, och det vill jag uppmärksamma och tacka dem för, säger Maria Larsson.

 

,