Örebro Hockeys Daniel Viksten är ”Rinkens riddare”

Svenska Ishockeyförbundet har utsett Örebro Hockeys Daniel Viksten till ”Rinken riddare” säsongen 2015/2016. Utmärkelsen delas ut av Ishockeyjournalisternas Kamratförening varje säsong. Priset har delats ut sedan 1962/1963 då Hans “Stöveln” Öberg, Gävle GIK, fick priset. Priset delas ut till en framstående spelare, som dessutom visat sig vara en gentleman på isen och ett föredöme.

Motivering till utmärkelsen:
“Tuff, orädd spelare, men ändå riktigt juste i det han företar sig, det visar bara fyra utvisningsminuter på 37 matcher på. 37 poäng, varav sjutton mål visar på skicklighet så det räcker.”

Om Rinkens Riddare:
Ishockeyjournalisternas Kamratförening delar varje säsong sedan 1997/1998 ut priset Rinkens Riddare till en framstående spelare, som dessutom visat speciella egenskaper som gentleman på och utanför isen. Priset har funnits sedan 1962/1963. Det är insatser i grundserien som premieras. Första pristagare var Hans Öberg, Gävle GIK, 1962/1963. Förra säsongens pristagare var Johan Köhler, Kiruna IF.