Kraftig ökning av att betala p-plats med app

mobilparkering

Allt fler örebroare har upptäckt att de har en parkeringsautomat i fickan. Under 2015 rapporterade EasyPark tidigare en 101-procentig ökning. Färska siffror visar nu att under första kvartalet 2016 ökade användningen med 91 procent jämfört med samma period året innan.

Den fortsatt starka utvecklingen visar vilken position mobilen har som betalmedel i samhället och vilken nytta användarna upplever. Många kommuner passar dessutom på att minska antalet myntautomater till hösten istället för att bygga om dem när nya mynt kommer ut på marknaden. I Örebro ökade antalet parkeringar gjorda med mobilen med hela 91 procent under första kvartalet 2016 (jämfört med samma period förra året). Varje månad görs nära 7 000 parkeringar med mobilen i Örebro.

– Förutom att det är bekvämt att betala sin parkering med mobilen genom att man kan starta och stoppa parkeringen när man vill, och därmed inte behöver förhålla sig till hur mycket (eller lite) tid man betalat för, finns det andra mervärden med EasyParks app. Vår app fungerar i ett 40-tal städer i Sverige och i våra nordiska grannländer. Dessutom fyller vi appen med smarta funktioner, som exempelvis parkeringskartor och i vissa städer visar vi snabbaste vägen till en ledig parkeringsplats, säger Anders Bäck, vd för EasyPark Sverige

,