Rebecka Larsdotter har släppt en platta med själfull jazz

sångerska (2)

Rebecka Larsdotter med sina musikaliska rötter i Örebro har nu gett ut skivan Whirlwind. En platta med själfull jazz och med toner av hennes skandinaviska folkmusikrötter. Skivan är hennes debutplatta för norska Losen Records.

Whirlwind är inspelad på Brooklyn Recordings och är mixad och mastrad av Dave Darlington, vinnare av två Grammys. Skivan belyser Larsdotters känsliga och emotionella sång med en kärna av New Yorks jazzmusiker och artister, personer som blivit Larsdotters vänner och musikaliska kollegor.

Sångerskan är uppvuxen i Bergslagen, med examen från Risbergska Gymnasiet i Örebro, samt Musikhögskolan i Örebro och Malmö. Efter examen for Larsdotter till Los Angeles för att utöva sin musik, och har sedan dess delat tiden mellan Los Angeles, New York, och Skandinavien, där Stockholm och Bergslagen fortfarande utgör en bas för sångerskans liv och musikskapande.