Fyra örebrocaféer på White Guide-listan

IMG_0001 (2)

Den 30 maj är det White Guide Café-Kalaset på Skeppsholmen i Stockholm. Men redan nu kan vi presentera alla de caféer som kommer att ta plats i den nya White Guide Café 2016-17. För Örebro är det Bara Vara, Fröken Brogrens veranda, Vasa Konditori och Tant Grön som finns med på listan.

På bilderna ses Nicolina Lindstens, Josefin Löf och Amanda Roseen som jobbar på Bara Vara på Köpmangatan.

Årets guide innehåller hela 336 caféer jämfört med förra årets 316. 54 nya caféer har kvalificerat sig till guiden. Under året har White Guides anonyma testare besökt över 400 caféer runt om i hela Sverige.

– Café- och fikakulturen har en unik roll i Sverige, och det är en väldigt spännande och innovativ bransch att bevaka. Just nu ser vi i synnerhet stor utveckling inom olika typer av mer hälsosamma bakverk – raw food och glutenfritt är exempelvis på stark frammarsch. Vi ser också en branschglidning där fler caféer söker serveringstillstånd och satsar på att förlänga öppettiderna med bar- och matservering, säger caféredaktör Lena Ilkjaer.

IMG_0013 (2)

,