IT-guiden kan bli Årets Samhällsentreprenör

it-guide

IT-guiden som grundades i Örebro av Gunilla Lundberg kan bli Årets Samhällsentreprenör. Guiden är en av tre bidrag har gått till final i tävlingen. Priset går till en idé som är en lösning eller del av en lösning på ett samhällsproblem. Det delas ut av Dagens Samhälle i slutet av maj.

På Dagens Samhälles Stora Samhällsgalan den 25 maj uppmärksammas en rad av de initiativ som bidrar till samhällsutveckling och förnyar välfärden. Fyra priser kommer att delas ut: Årets samhällsbyggare, Årets välfärdsförnyare, Årets samhällsentreprenör och Årets superkommuner. Den här veckan presenteras de slutkandidater som juryn har att ta ställning till i kategorin Årets samhällsentreprnör. Av ett 40-tal förslag återstår tre nominerade:

Kompis Sverige, som skapar jämlika möten när de för samman flyktingar med etablerade svenskar

IT-guide, för en modell som ger ömsesidig integrering i ett nytt samhälle genom att nyanlända ungdomar med datorkunskaper utbildar äldre svenskar i IT.

Bosse Ståldal och Boo Folkets Hus, för ett allaktivitetshus som blivit plattform för engagemang och utveckling i ett miljonprogramsområde