”Örebrotåget” ska locka besökare till sta´n – utsmyckas med Marcus F1-bil

tåg i bergslagen

Örebrotåget initierades genom ett samarbete mellan Tåg i Bergslagen, Gustavsvik och Örebrokompaniet i syfte att uppmärksamma och locka tågresenärer till Örebro. Drygt hälften av Tåg i Bergslagens resenärer reser i Örebroregionen, men tåget rullar så långt som till Stockholm, Uppsala och Gävle.

– Vi nappade direkt på erbjudandet från Tåg i Bergslagen om att visa upp Örebro på ett tåg, säger Örebrokompaniets marknadsstrateg Anna Iderot Bjelke.

– Det här är en satsning vi gör för att få fler att komma och uppleva Gustavsvik, stora evenemang och staden som sådan, helst med tåg förstås. Du reser dessutom hit på två och en halv timme utan byte från Gävle tillexempel. Nu gör vi en spektakulär entré till städerna längs Tåg i Bergslagens linjenät och hoppas att ännu fler upptäcker vår härliga stad, avslutar Bjelke. Både tågets utsida och insida kommer att smyckas med upplevelsen Örebro där fler olika aktörer är med och visar upp sin del av utbudet. Bland annat kommer Örebro Raye Day att marknadsföras med hjälp av tåget. Enligt uppgift till Örebrokuriren ska en F1-bil utsmycka “Örebrotåget”. Det rör sig då om Marcus Ericssons Sauber.

Sauber

I samband med att Örebrotåget går i trafik drivs en kompletterande kampanjsida på visitorebro.se med hashtaggen #örebrotåget i fokus, där resenärer varje månad kan vara med och tävla om fina upplevelser i staden.

Klockan 09.57 på måndag rullar ”Örebrotåget” in på Resecentrum.

, ,