Musikhjälpen sänds från Örebro

musikhjälpen

Örebro blir värdstad för Musikhjälpen 2016 och den sex dagar långa direktsändningen kommer att göras från en glasbur på Stortorget. Den nionde upplagan av Musikhjälpen äger rum den 12-18 december. Musikhjälpen 2016 äger rum den 12-18 december. Årets tema och vilka som programleder #mh16 presenteras i höst.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sex dagar, sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

– Musikhjälpen är ett arrangemang som har ett bra syfte och det är extra roligt att man väljer Örebro som arena för att samla in pengar till viktiga insatser. Så nu är det upp till örebroarna att göra det här till en härlig fest, säger Kenneth Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och stora delar sänds också i SVT1.

, ,
One comment on “Musikhjälpen sänds från Örebro
  1. När musikhjälpen var i Uppsala så samlade 4H:s medlemmar i Uppsala in mycket pengar. När barn och ungdomar blir medlem i Örebro 4H så får de möjlighet att göra samma sak med en god insats.

Comments are closed.