Nyinvigning av kreativt hus – 50 företag under ett tak

IMG_0004

På onsdagen var det premiär för Örebros största business community Creative House. Jörgen Vegraeus fick idé till ett kreativt hus för företagare inom den kreativa sektorn 2009 och då skapades den första versionen av Creative House. Vid starten satt sex företagare i det kreativet huset och nu när dörrarna slås upp till nya Creative House finns ca 50 förtagare och ca 70 personer under ett och samma tak i den gamla skofabriken på Älvtomtagatan i Örebro.

–       Vi vill vara en kreativ miljö för kreativa företag som gör kreativa affärer. Vi vill skapa en plats där vi skapar synergier mellan företag och där vi hjälper varandra att växa, säger Jörgen Vegraeus som tillsammans med Fredrik Öjebrant och Niklas Molinder har skapat den ekonomiska föreningen Creative House under oktober förra året.

–       Det gått väldigt fort och det är väldigt roligt. Vi känner att vi ligger helt rätt i tiden. Den stora trenden just nu är att företag inte upphandlar en byrå utan man upphandlar kompetenser som man sätter ihop i team och det är exakt det som vi kan erbjuda, säger Jörgen Vegraeus.

Creative House kommer att vara den största business communityn i Örebro och ambitionen är att växa.

– Vi ser att vi kommer att ha hubbar inte bara på andra platser i Sverige utan även på andra ställen i världen. Vi samlar ihop kompetenser så att vi kan erbjuda våra kunder det bästa som går att få tag på, avslutar Jörgen Vegraeus.

Se bilderna från invigningen.

IMG_0009

IMG_0012

IMG_0024

IMG_0030

IMG_0040

IMG_0044

IMG_0045