OK firar 90 år – grundades i Örebro

ok2

Den 27-28 maj samlas styrelsen och ägarombuden för OK ekonomisk förening för den årliga föreningsstämman, denna gång på Conventum i Örebro. Att stämman hålls i Örebro är en hyllning till staden och platsen där OK (dåvarande IC) föddes för 90 år sedan, som en direkt konsekvens av det oljeoligopol som rådde på 1920-talet.

– Självklart känns det extra roligt att vi håller föreningsstämman i Örebro i år, med tanke på att det var här verksamheten grundades för 90 år sedan. Och för mig personligen, som är född och uppväxt här i Örebro, är det ju bokstavligt talat fråga om att få komma hem igen, säger Britt Hansson, VD och koncernchef för OK ekonomisk förening.

Idag äger OK ekonomisk förening hälften av ett av Sveriges största drivmedelsbolag, OKQ8. Föreningen omsatte, utöver omsättningen i OKQ8, ca 10 miljarder kronor verksamhetsåret 2015/2016.

OK har ända sedan starten varit en kooperation som ägs av sina medlemmar, idag drygt 760 000 från hela landet. I Örebro län finns ca 27 500 medlemmar. De flesta blir medlemmar på den lokala OKQ8-stationen, men föreningens medlemmar äger idag också verksamheter inom bland annat IT, mediebolag, fastigheter och framtidens laddlösningar för el-bilar.