I dag invigdes Örebros första mikropark

IMG_0027

På torsdagen invigdes mikroparken vid Nicolaikyrkan. Stadsarkitekt Erik Käll och kommunalrådet Björn Sundin (S) talade om de nya, små parkerna i staden, om hur man tar tillvara på kanske bortglömda platser i city.

Nästa mikropark byggs just nu i hörnet av Köpmangatan/Bondegatan vid Krämargaragets infart och kommer att stå färdig i början av september i år. Tanken är att presentera ytterligare två mikroparksideér under hösten 2016 och att medborgarna även då ska få utrymme för inflytande. Målet är att fortsätta omvandla bortglömda små platser de kommande åren.

IMG_0037

,
4 comments on “I dag invigdes Örebros första mikropark
 1. Toppen! Jag gläds enormt över all blomsterprakt och alla parkområden runt omkring mig och runt er alla Örebroare.
  Enligt uppgift har varje Örebroare ca 400 kvadratmeter park till sitt förfogande, vilken annan stad kan mäta sig med det? Till alla ansvariga, fortsätt på samma sätt och låt Örebro leva och blomstra

 2. Vad roligt att mikroparksidén blir uppskattad!

  Till alla som gillar detta kan jag säga att det kommer fler parker de närmaste åren…..
  Jag vill dock tillägga att jag, Erik Käll, inte är stadsarkitekt i Örebro, som artikeln säger. Jag är landskapsarkitekt på Stadsbyggnad i Örebro.

 3. JÄTTECOOL OCH ROLIG PARK?Tycker den är MYSIG?
  Varför inte göra en fin park i Närkes Kil, i byn där dem flesta ses i olika sammanhang……Det behöver inte vara skolan…..Lite mer udda men bara ROLIGT isåfall?
  Sen åter igen park i stan så tycker jag att kalla parken har blivit mycket bortglömd som den är idag, där skulle det kunna göras en del!
  Området runt Fhiladelfiakyrkan in på vägen där känns tråkig i all mening skulle lyftas upp av typ en liten vattenpark eller roliga färgklickar som lekredskap att hoppa på kanske några roliga stolar i i starka färger.
  Sen gången mellan biografen sf o banken. Där sätta upp stolar intill väggarna i färg.

Comments are closed.