IT-Guiden blev Årets Samhällsentreprenör – nyanlända lär seniorer IT och får språkträning på köpet

it-guide

Stämningen var hög och spänningen på topp när sex prestigefulla priser skulle delas ut på Dagens Samhälles evenemang. 350 kommuntoppar och chefer samlades på Cirkus för seminarium och galamiddag. När kvällen var över stod det klart att en av vinnarna blev IT-Guide från Örebro. IT-guide plockade hem priset som Årets Samhällsentreprenör.

Fantastiskt! Ett kvitto på att vi gör viktiga saker. Vårt fokus är att se nyanlända som resurser – vår verksamhet är ett bra exempel på hur man kan jobba aktivt med integration, säger grundaren Gunilla Lundberg.

Jury motiverade sitt val så här: ”Här får båda parter ge och ta, här är ingen part mer objekt än den andra. Genom generationsöverskridande och integrationsgynnande möten möjliggörs ett oväntat ömsesidigt kunskapsutbyte. Det här projektet ger både struktur, meningsfull sysselsättning och språkträning för nyanlända ungdomar under den kritiska sommarlovsperioden och en chans till relevant kompetensutveckling för äldre svenskar.”

I juryn satt Göran Hägglund, tidigare socialminister och partiledare för Kristdemokraterna, Metta Fjelkner, tidigare ordförande i Lärarnas Riksförbund, Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet och vinnare av 2015 års utmärkelse som Årets Samhällsentreprenör, Erik Langby, tidigare kommunstyrelseordförande i Nacka, samt Anna Sönne, tf chefredaktör Dagens Samhälle.

Läs mer om IT-Guiden: http://www.it-guide.se/