Örebro pastorat reste för 208 000 – har en omsättning på 170 miljoner

IMG_0066

Med anledning av medias granskning av kostnader för resor inom Svenska kyrkan redovisar Örebro pastorat nu sina resekostnader för förra året. Då kostade resorna 208 000 kronor, enligt pastoratets egna uppgifter. Samtidigt stödde de till exempel Ria-Dorkas verksamhet med 650 000 kronor.

“Vi granskas kontinuerligt av våra revisorer, har inte fått några synpunkter därifrån, och vi tycker det är bra att vi granskas – vi vill att det ska vara rätt. Svenska kyrkan Örebro pastorat omsätter 170 miljoner på ett år. Under förra året, 2015, kostade våra utlandsresor för anställda och förtroendevalda 208 000 kr – det motsvarar 0,12 % av vår totala omsättning. Enligt resepolicyn för Örebro pastorat ska tjänsteresor och studie- och konferensresor genomföras så säkert, ekonomiskt och miljövänligt som möjligt. Resorna ska innehålla verksamhet som är till nytta för kyrkan och så gott som alltid besöker vi en annan församling eller kyrka. Vi ska uppfylla gällande lagar och regler och krav från Skatteverket. Detta kan ställas i relation till att även Café Deed fick 924 000 kronor och S:t Lukas 125 000 kronor”, skriver kyrkan i ett pressmeddelande.