Tv-dokumentär nästa vecka: Peter Flack – Mitt Liv Som Hjalmar

hjalmar tv

Den 8 juni sänder SVT en dokumentär om Peter Flack och hans liv med Hjalmar Berglund. Rollfiguren dök upp i Peter Flacks liv för 40 år sedan. En självgod gubbe med en utpräglad dialekt från södra Närke som sålde blommor på en vintermarknad. Då kunde ingen ana hur populär Hjalmar skulle bli som en av revy-Sveriges roligaste och mest uppskattade revyprofiler.

Hittills har det blivit 31 revyer för Peter Flack som Hjalmar. I programmet följer vi Peter den sista dagen på Nya Parkteatern i Örebro och gör en tillbakablick på 40 år med Hjalmar. Medverkar gör bl.a. Björn Skifs, Marie Kühler, Hasse Kvinnaböske Andersson, Monika Forsberg, Brasse Brännström och Gunilla Åkesson med flera.

Dokumentären sänds i SVT1 klockan 20.00