Örebropratarna – sommarens stora radio-satsning med lokala berättelser

IMG_0003

Örebro får nu sitt eget sommarprogram. Det är Örebrokuriren tillsammans med Jenneboradio som gör Örebropratarna. Det är tio personer med koppling till Örebro som med start den 4 juli kommer att ge sina berättelse och spela sin favoritmusik.

En stad, tio personer, tio berättelser är grunden i detta sommarprogram som sänds i både traditionell radio och i podd med möjlighet att lyssna när det passar dig, förklarar K-G Ekblom, ansvarig utgivare på Örebrokuriren.se.

På bilden ses initiativtagarna K-G Ekblom och Tomas Jennebo tillsammans med två av Örebropratarna Viktoria Buskqvist och Marie Kühler Flack.

Programmen hittar du på Örebrokuriren.se och jenneboradio.se samt närradio och Länsradion. Först ut som Örebropratare är artisten och fotbollsspelare Boris René Lumbana. Sedan följer bland andra landshövding Maria Larsson, artisten Jasmine Cara, Jens Schollin, rektor Örebro universitet och ordföranden för KIF Örebro Charlotta Nordenberg.

På Örebropratarna.se kan du redan nu lyssna på delar av några program.

Huvudsponsor för Örebropratarna är Örebrokompaniet. Övriga sponsorer är Örebrobostäder AB, Örebroporten AB, Örebro läns flygplats AB samt Swedbank Örebro.

Här är samtliga Örebropratare sommaren 2016

Boris Lumbana – fotbollsspelare, artist, Marie Kühler – revyartist, skådespelare , Jens Schollin – rektor vid Örebro universitet och professor i pediatrik, Viktoria Buskqvist – arkitekt och kontorschef på White arkitektbyrå i Örebro, Lars Gustafsson – präst och leg. psykoterapeut, Jasmine Kara – artist, låtskrivare, författare, Charlotta Nordenberg –innovationsrådgivare, ordförande KIF Örebro DFF, Niclas Ekholm – sångare, musiker, skådespelare, Maria Larsson – landshövding Örebro län. Dessutom tillkommer ytterligare en person som ska Örebroprata. Vem det blir avslöjas vid ett senare tillfälle.

, ,