Förändring och lösningar på Länsteaterns program

länsteatern3

Örebrokuriren kunde nyligen avslöja Länsteaterns program för säsongen 2016-2017. UBU, Stormen och nyskrivna Det som är vårt står på abonnemangsprogrammet. Ett genomgående tema är människans förmåga till förändring och nödvändigheten av att hitta nya lösningar i en föränderlig värld.

– Människor på flykt, globala orättvisor, mänskliga rättigheter för alla och klimathot är några av de stora frågor vi brottas med varje dag. Men människan har en fantastisk förmåga att hitta lösningar och skapa förändring. Med fantasi och plötsliga tankesprång har mänskligheten om och om igen vänt utvecklingen i en ny riktning. Nu när vi har våra barns framtid i våra händer måste vi påminna oss om det om och om igen: Vi kan förändra allt, säger Michael Cocke, konstnärlig ledare.

Först ut bland abonnemangsföreställningarna är Ubu, premiär den 24 september, en pjäs baserad på Alfred Jarrys klassiska pjäser Kung Ubu och Den fjättrade Ubu. Uppsättningen regisseras av Erik Holmström som tidigare regisserat Den unge Werthers lidanden på Örebro länsteater. Den 3 december är det premiär för William Shakespeares Stormen i regi av Michael Cocke. Stormen produceras i samarbete med Riksteatern och kommer att turnera både i länet och resten av landet. Sista abonnemangsföreställningen för säsongen blir den nyskrivna Det som är vårt av den rosade dramatikern Anders Duus. Anders håller nu på att göra research runt om i länet för att samla intryck och berättelser som kommer att ligga till grund för pjäsen. Premiär 11 mars 2017.

För barn och unga presenterar Örebro länsteater fem föreställningar. Hösten börjar med den uppskattade Tvättid av Lotta Östlin Stenshäll för skolår 4 – 6 som har spelats nu under våren. Danjin Malinovic hyllade monolog Var är mitt hem? riktar sig till elever i skolår 9 och gymnasiet. På samma tema spelas Mike Kennys Pojke med resväska för skolår 4 – 6 och Kärleken är fri!?fortsätter sin turné i Örebro län och övriga Sverige. Under våren kommer skådespelaren och illusionisten Kalle Nilsson spela Illusionistens assistent för förskola upp till skolår 3.