Delete köper upp örebrobaserad Demcom

delete group

Delete förvärvar örebrobaserad rivnings- och saneringsföretagen Demcom Demolition AB och Demcom Machine AB. Koncernen blir därmed ledande i Norden inom rivning och industrisanering med drygt 800 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder kronor 2015.

– Det är ett betydelsefullt förvärv som gör oss till den ledande aktören inom rivning i Sverige, en position vi redan har i Finland. Nu får vi resurser att ta oss ut i övriga Europa med våra rivningstjänster, säger Jussi Niemelä, koncernchef på Delete Group.

Delete har som ambition att bli det självklara valet som leverantör av miljöservicetjänster i Norden.

– Demcoms expertis och fina referenser kombinerat med vår kompetens och erfarenhet tar oss nu ett stort steg framåt i Sverige, säger Jussi Niemelä.

– Det är med stolthet vi välkomnar Demcom till Delete. Demcom tillför extremt god kompetens inom tekniskt svåra rivningar. Som den ledande aktören i branschen väljer vi nu att gå i första ledet när det gäller medarbetarnas säkerhet, miljöarbete och kvaliteten i det arbete vi utför. Vi håller hög nivå idag, men vi och branschen kan ställa ännu högre krav på oss själva, säger Mårten Fuchs, VD för Delete i Sverige.

Demcom, med bas i Örebro,har i dag ett 50-tal anställda och omsätter cirka 170 miljoner kronor. Kim Dahl är vd, han håller med och menar att samgåendet också för med sig utvecklingsmöjligheter som Demcom inte hade klarat av på egen hand.

– Som jag ser det finns det ingen begränsning kring vad vi nu kan uträtta inom segmenten rivning och sanering, vare sig i Sverige eller Finland, men även ute i Europa.

På bilden ses Kim och Lars-Olof Dahl, Demcom, tillsammans med Joacim Ericsson, affärsområdeschef för rivning och Mårten Fuchs, VD på Delete i Sverige