Extremenduro i Storstenshöjden för sjunde året

battle of

För sjunde året i rad arrangerar Kilsbergens MK extremendurotävlingen Battle of Vikings den 29-30 juli. Extremenduro är på väg att bli stora publikevenemang. Förra året kom 3 000 personer till Storstenshöjden utanför Örebro för att se Battle of Vikings.

– Vårt löfte att göra tävlingen mer spännande för varje år och bjuda på nervkittlande action för både förare och publik, säger Jenny Öberg, tävlingschef.

Bland vinnarna genom åren märks Joakim Ljunggren, Jonny Walker och Johan Edlund. Battle of Vikings är norra Europas största extremendurotävling i öppen terräng och är den sista deltävlingen i FIM European Enduro Extreme Cup 2016. Övriga deltävlingar går i England, Portugal och Rumänien.

För 2016 räknar arrangören med att locka 170 förare och över 3.000 åskådare. Den hårda terrängen i Örebros alpina centrum Storstenshöjden lockar både världselit som tuffa amatörer. Jonny Walker och Joakim Ljunggren är två av vinnarna genom åren men det har också hänt att förare i världseliten har gett upp i den extrema terrängen. Ett viktigt element är att förarna inte få ta emot utomstående assistans men däremot får de hjälpa varandra. Det kommer publiken få se många exempel på. Kamratskapen som uppstår när förare inte längre tävlar mot varandra, utan det är banan som ska besegras är en av grundpelarna för extremenduro och det som gör det extra roligt för publiken.