M-kommentar Perssons avgång: “Oroad när två kommunalråd lämnar majoriteten”

I dag meddelade Rasmus Persson (C) att han väljer att lämna sina politiska uppdrag i Örebro kommun. Han har bland annat varit ansvarig för programområde social välfärd. Jag önskar Rasmus Persson lycka till med sina nya uppdrag i framtiden, säger Maria Haglund, gruppledare för Nya Moderaterna i Örebro.

– Samtidigt ser jag stora utmaningar för den som ska ta över ansvaret för social välfärd som idag befinner sig i ekonomisk kris. I januari valde dåvarande kommunstyrelse ordförande Lena Baastad att lämna sin tjänst. Det innebär att två ledande politiker lämnat sina uppdrag i kommunen på kort tid.

– Jag är mycket oroad över att två ledande politiker valt att lämna sina uppdrag bara det senaste halvåret, säger Maria Haglund. För att Örebro ska klara av framtida utmaningar behövs ett tydligt ledarskap och ansvarstagande politiker.