Tornerspel årets nyhet på medeltidsmarknaden

tonerspel

I juli är det åter dags för medeltidsmarknad i Wadköping där årets stora nyhet är tornerspel vid tre olika tillfällen under helgen. Det kommer bli en fartfylld och spektakulär familjeföreställning.

– Vi är väldigt glada att vi äntligen har möjlighet att genomföra tornerspel i Skytteparken under medeltidsmarknaden, något vi har arbetat länge med för att kunna genomföra” berättar Nina Glimvall, verksamhetschef för Allmänkultur.

Medeltidsmarknaden är ett återkommande, i år för 21:a gången i ordningen, och folkkärt arrangemang för hela familjen. Under medeltidsdagarna möter man köpmän och hantverkare från när och fjärran, upplever gycklare, musiker, stridskämpar och nu kan man även få ta del av tornerspel. Medeltidsdagarna arrangeras av Wadköpings marknadsgille och Historiska butiken tillsammans med Wadköping.

Tornerspelen genomförs av Riddarorden Jemtlandicum, med fem riddare, sex väpnare, härold och kungligt hov. Riddarspelet pågår cirka 40-60 minuter. Efteråt är publiken välkommen att prata med riddarna.

Starttid tornerspelen: Lördag 9 juli kl. 13 och 16 samt söndag 10 juli kl 13. Öppettider medeltidsmarknad: Lördag 9 juli kl. 11-18, söndag 10 juli kl.11-17.