Elisabeth Malmqvist kandiderar till kommunalrådsposten för Centerpartiet

elisabeth m

Igår tillkännagav Rasmus Persson, kommunalråd för Centerpartiet i Örebro kommun att han kommer att avsluta sitt uppdrag den sista september. I och med detta kommer Centerpartiet att påbörja en process för att utse nästa kommunalråd. En av de intresserade kandidaterna är Elisabeth Malmqvist.

– Jag har haft förmånen att vara Rasmus närmsta stöd de senaste åren, och har därför på nära håll sett att han har gjort skillnad i kommunen, till det bättre. När Rasmus avgår tappar Örebro och Centerpartiet en mycket kompetent politiker och det tycker jag är tråkigt, säger Elisabeth.

Elisabeth Malmqvist är 30 år gammal, och är i dag vice ordförande i Fritidsnämnden, samt ersättare i kommunfullmäktige. Förra mandatperioden var Elisabeth ordförande i Skolnämnd nordost. Utöver uppdraget i Fritidsnämnden jobbar Elisabeth som politisk sekreterare för Centerpartiet i Örebro, där hon fungerar som Rasmus närmsta stöd.

Nu sätter arbetet igång inom Centerrörelsen för att ta fram förslag till nästa kommunalråd, som kommer att väljas av kommunfullmäktige i september.

– Jag har stor kunskap inom de områden som Rasmus i dag ansvarar för, vilket gör att jag skulle ha goda förutsättningar att ta över mitt i en mandatperiod utan att tappa fart. Jag har varitengagerad i Centerpartiet lokalt i 8 år, och har även jobbat inom rörelsen nationellt. Nu startar processen och jag vill tidigt tala om att jag är intresserad, säger Elisabeth.

Även partikollegan Per-Åke Sörman är intresserad av att efterträda Rasmus Persson, säger han till SVT.