Ny basutställning invigs på museet – föremål speglar samhällsdebatt

IMG_0032 (1)

På lördag klockan 14.00 invigs Örebro läns museum basutställning ”Jag tror jag vet”. Det som, mest är känt som museets konsthall har helt bytt kostym och kommer under flera år vara platsen för utställningen som visar prov på något av de tusentals föremål som finns i samlingarna.

”Jag tror jag vet” är museets uppföljning av ”Vi blir Örebro”, en utställning med föremål kopplat till staden. Utställningen är uppdelad i fyra delar med fokus på att spegla samhällsdebatt och strömningar i livet som berör många. Det handlar om vetenskap, tro, kontroll, engagemang och tillhörighet, berättar museets projektledare Mia Uddén.

Örebrokonstnären Axel Borgs ”Kägelklubben”, får här symbolisera makt och grupperingar i samhället.

IMG_0001 (1)

IMG_0010

IMG_0039 (1)

IMG_0012 (1)

IMG_0009 (1)

One comment on “Ny basutställning invigs på museet – föremål speglar samhällsdebatt

Comments are closed.