Nattfotboll ska ge lugn i Oxhagen – projekt under sommaren

oxhagen fotboll

Efter den senaste tidens oroligheter i Oxhagen arrangerar Hyresgästföreningen tillsammans med bostadsbolagen nattfotboll för att öka tryggheten i bostadsområdet. Fotbollen smygstartar i juni för att sedan börja med en stor premiär 1 juli.

-Vi kände att det var dags att agera snabbt så nu ska vi börja med nattfotboll varje helg i sommar för att unga ska kunna samlas i ett positivt sammanhang, säger Hemn Ghaderi, projektledare för projektet Nattfotboll i Oxhagen.

Kort efter idén kläcktes hos Hyresgästföreningen samlades flera goda krafter för att samla ihop pengar till projektet.

-Vi kommer att ha en stor premiär den första juli men smygstartar redan 17:e juni, säger Hemn Ghaderi, projektledare på Hyresgästföreningen.

Liknande projekt har gjorts på andra platser runt om i landet med bra resultat för att få ner skadegörelse och polisutryckningar.

-Vi tror att det här är ett jättebra sätt att få ungdomar att känna stolthet för sitt boendeområde och vilja göra det tryggare, säger Hemn Ghaderi.

Förutom Hyresgästföreningen är ÖBO och LG Söderbergs fastigheter med och finansierar. Kommunen hjälper också till med att krita planen och polis, Tegelbruket, fritidsgården, Träffpunkt Oxhagen och fältassistenter har sagt att de kommer att dyka upp.

-Vi hoppas kunna skapa en brygga mellan ungdomar och vuxna i samhället sen skulle det vara jätteroligt om polisen kanske kunde komma någon kväll med ett fotbollslag och spela med ungdomarna, säger Hemn Ghaderi.

Fotbollen riktar sig till ungdomar som vill spela fotboll och umgås fredag och lördagkväll fram till midnatt på planen vid Hagaskolan.

Projektet sträcker sig genom hela sommaren men förhoppningen är att kommunen eller någon annan aktör kan ta över efter det.

-När det blir kallt så kommer det inte längre gå att vara utomhus, kanske fritidsgården är uppbyggd då och kan ta över verksamheten, säger Hemn Ghaderi.