Slottet kan komma att byggas om – förslag presenteras på måndag

örebro slott1

Örebro slott är inte riktigt färdigbyggt. Det är en synpunkt som framkommer när slottets framtid diskuteras. På måndag presenteras en utredning om hur Örebro slott kan utvecklas.

”Trots att alla undersökningar de senaste tjugofem åren visar på att slottet är både Örebros och länets absolut viktigaste symbol, blir byggnaden allt tommare. Idag återstår inte mycket av den livliga publika verksamhet som fanns på nittiotalet utan åtskilliga salar gapar tomma”, skriver Örebrokompaniet i inbjudan till informationen nästa vecka.

”Under utredningens lopp har ett flertal aktörer i Örebro fått ge sin syn på slottets framtid. I detta arbete deltog bland annat Viktoria Buskqvist och Anders Ejdeholt från White Arkitekter och Richard Kennett, skapare av bland annat O, Helga Natt och Rådhuskalendern. Trion tog ett initiativ till att spåna kring hur man skulle kunna utveckla slottet. Bland deras förslag finns påståendet att slottet kanske inte är färdigbyggt än. Deras arbete har nu resulterat i en spännande idé om hur både slottet och dess omgivningar skulle kunna se ut i framtiden”, enligt pressmaterialet inför måndag.