Citybad, konstgjord ö och utsiktstorn – de har visioner för framtidens slott

IMG_0060

Parallellt med att Örebrokompaniet presenterade sin utredning om Örebro slott, redovisade Viktoria Buskqvist och Anders Ejdeholt från White arkitekter tillsammans med entreprenören Richard Kennett sin vision för hur Örebro slott kan utvecklas. Bad, konstgjord ö, båtuthyrning, fler promenadstråk och framför allt – ett helt nytt utsiktstorn mitt i slottet är några av trions tankar på hur slottet ska ta steget in i detta årtusende.

De menar att Örebro slott inte alls är färdigbyggt, slottet har under århundraden utvecklats och byggts om och till. Nu är det dags för nästa steg, menar de. Grundidén är att örebroare och besökare ska ”hänga med slottet”, att det ska skapas möjligheter för utställningar, konst och event. De vill därmed utveckla Örebros finaste fotokuliss.

IMG_0052

IMG_0025

, ,