Anders Åhrlin (M) går på krogen för att prata trygghet

Anders Åhrlin, gruppledare för Nya Moderaterna i Örebro, är tillbaka i tjänst efter sin föräldraledighet och kommer under kvällen att besöka ett antal krogar i Örebro för att prata med personal, vakter och gäster om trygghet i nattlivet.

– Under vintern och våren har det framkommit att Örebro har ett dolt samhällsproblem med sexuella trakasserier och ofredanden i offentliga miljöer.

– Jag har följt utvecklingen i media och pratat med min kommunalrådskollega Maria Haglund (M) om det här, säger Anders Åhrlin. Självklart ska örebroarna känna sig trygga på stan, oavsett tid på dygnet. Nu när jag är tillbaka i tjänst vill jag bilda mig en egen uppfattning av situationen och vad vi som politiker kan göra.

Det kommer att vara folkfest på stan i dag och Anders passar såklart på att kika på Sveriges EM-match mot Belgien.