Malin och Emil öppnar boulerestaurang med sydfransk mat

boulemat

Örebro får en ny restaurang i början av nästa år. När paret Malin Johansson och tidigare örebroaren Emil Axelsson väljer att återvända till staden för att öppna en boulerestaurang med sydfransk bistromat.

I det nybyggda kvarteret Husarens Gränd i NorrCity kommer det under början av 2017 öppna en ny sydfransk restaurang med mat, bar och boule. Paret Malin Johansson och Emil Axelsson, som för närvarande jobbar på Boulebar i Stockholm, ska driva den nya restaurangen. De har båda lång erfarenhet av yrket. Emil har arbetat som kock och köksmästare i mer än tio år och började sin karriär på Hotell- och restaurangprogrammet i Örebro. Och Malin har jobbat som bartender och restaurangchef i mer än 15 år.

– Att få använda allt vi lärt sig genom åren och få chansen att skapa något nytt från grunden känns väldigt roligt. Jag har firat mina senaste 10 födelsedagar på Boulebar så det avslöjar nog hur mycket jag älskar upplägget, säger Malin Johansson, blivande Boulebarchef Örebro.

Restaurangen är som en inomhus-stadspark och huserar två lokaler som innesluter en innergård. Där det sommartid kommer att finnas både utebanor och uteservering. Det är ÖrebroBostäder som står bakom bygget av det nya kvarteret.

– Vi är väldigt glada över att Boulebar väljer att flytta in i våra fina nybyggda lokaler. Jag tror att boulen och gemenskapen kring den kommer att ge extra liv till platsen och staden, säger Calle Baatz, Förhandlings- och uthyrningschef på ÖrebroBostäder AB

Den franska nationalsporten har de senaste åren omfamnats av svenskarna och man pratar idag om en bouletrend.

– Det är den avslappnade gemenskapen som skapas kring boule som jag gillar, där alla oavsett nivå, ålder och förutsättningar kan samlas och ha kul. Jag har själv gått och blivit en riktig boulenörd så att sprida boule-vibe i Örebro och ge fler chansen att uppleva det magiska kring sporten ska bli riktigt roligt, säger Emil Axelsson, blivande Boulebarchef Örebro.