Storbritannien lämnar EU – dramatisk tid att vänta

storbritanniens flagga

Storbritanniens befolkning har rösta för att lämna EU. Brexit-sidan vann folkomröstningen under torsdagen. Storbritanniens premiärminister David Cameron avgår efter att lämna-sidan vunnit folkomröstningen.

”Det här handlar inte bara om Storbritannien utom om utvecklingen av hela den europeiska politiken och politiken i olika länder i Europa, så jag tror vi kommer se en ganska dramatisk tid framöver”, säger statsvetaren Agneta Blom till SR P4 Örebro.

Karl Hulterström är regionchef för Svenskt Näringsliv.

“Jag har pratat med en del företagare och de ser väl inte något direkt hot, men det de är oroliga för är att om det blir svårare och mer komplicerat så kan den handeln minska och det slår ju såklart mot jobben och sysselsättningen”, säger han till SVT.

Cirka fyra procent av exporten i Örebro-området går till Storbritannien.

Resultatet folkomröstningen Storbritannien

382 distrikt räknade

52 % stödjer brexit, att Storbritannien ska lämna EU

48 % vill att britterna ska vara kvar i EU

 

,