Länstrafiken tipsar om bussiga utflyktsmål

buss utflyktsmål

Att åka buss är ett miljövänligt sätt att semestra på hemmaplan, det vill Länstrafiken lyfta fram i sin kampanj ”Smultronställen”. I kampanjen har Länstrafiken listat många av länets utflyktsresmål som är enkla att åka till med kollektivtrafiken.

Länstrafiken genomför nu en sommarturné där de besöker sju orter i länet. Tanken är att få fler att öppna ögonen för hur enkelt det kan vara att åka kollektivt. Under turnén kommer länstrafiken också tipsa om smultronställen i länet och hur du enkelt kan ta dig dit med buss.

– Syftet med turnén är att få fler medborgare, som vanligtvis inte reser kollektivt, att lämna bilen hemma och åka kollektivt i sommar. Det gör vi genom att lyfta fram många av de fantastiska platser som man kan besöka med hjälp av bussen, säger Thony Lundberg, Trafik- och marknadschef vid Länstrafiken Örebro.

På Länstrafikens webbplats www.lanstrafiken.se/smultronstallen har man tagit fram tips på platser som är enkla att åka till med buss. Där kan man se olika typer av besöksmål och hur man gör för att åka dit.