Sverigepremiär för geotour vid slottet – en utomhusbaserad skattjakt

geotour

Lördag den 2 juli invigs Sveriges första GeoTour. Med det kommer också Sveriges största skattjakt ha sitt startskott i Örebro. Invigningen sker vid Örebro slott och pågår mellan klockan 9.30 och 12.00.

Geocaching är en utomhusbaserad skattjakt där man navigerar till en GPS-koordinat med hjälp av sin smartphone eller GPS. En GeoTour är inom geocaching en samling cacher som hänger ihop i ett avgränsat område. Region Örebro län har till­sammans med länets fyra turistdestinationer gömt 50 stycken cacher på de mest fantastiska platser i regionen. Upplev allt från vildmark, stadsliv, gruvschakt och gamla slott till paddling, klättring och mountainbike i häftig miljö.

– Vi jätteglada över att kunna presentera Sveriges första GeoTour här i vår region, säger Jeanette Brorsson Ekelund, utvecklingsledare för turism och besöksnäring på Region Örebro län. Geocaching är ett globalt fenomen med över 10 miljoner aktiva geocachare i världen. I The Heart of Sweden GeoTour har vi skapat ett unikt äventyr genom att placera 50 stycken cacher på väl utvalda smultronställen i vår region. Vi hoppas att vår GeoTour ska attrahera besökare från hela världen som får uppleva vår fantastiska natur och kultur.