Halvvägs i utmaningen att springa hela Bergslagsleden

bergslagsleden2

Nu är Johan Röjler och Peter Knoblach halvvägs både på Bergslagsleden och till insamlingsmålet. 16 239 kronor har hittills samlats in till Operation Mercy

I morse var Johan Röjler och Peter Knoblach framme vid punkten där de tvingades bryta förra året. I år är förutsättningarna bättre och det ser betydligt ljusare ut att de denna gång ska klara att springa Bergslagsledens 28 mil på fyra dagar. Dessutom har de nått hälften av deras insamlingsmål – 16 239 kronor har hittills samlats in till Operation Mercys två biståndsprojekt i Iran och Tadzjikistan. Igår kväll anslöt även MP-politikern Sara Richert, till vardags kommunalråd i Örebro kommun, i Ånnaboda.

Sara Richert kommer att följa Johan Röjler och Peter Knoblach de 61 kilometrarna från Ånnaboda till Svartå Herrgård och hon tvekade aldrig att hänga på.

– Dels älskar jag att springa och triggas av utmaningar, och dels handlar det kanske framförallt om att peppa Johan och Peter. Jag vill ju verkligen att killarna ska klara det här, då kan de behövas en positiv injektion från en rutinerad kvinna som är van att göra långdistanslopp, säger hon.