I mål efter 85 timmar på Bergslagsleden – samlat in 285 000 till välgörenhet

bergslagsled mål

Nu är Johan Röjler och Peter Knoblach i mål efter att ha sprungit hela Bergslagsleden på fyra dygn. Löptiden hamnade på drygt 85 timmar totalt. Förutom utmaningen att klara av hela sträckningen, har de även samlat in pengar till välgörande ändamål i Iran och Tadzjikistan. De har samlat in drygt 28 500 kronor, en summa som sedan tiodubblades av biståndsorganisationen Sida.

– Jag kan ärligt säga att jag aldrig har fått gräva så djupt i mig själv som under de två sista dagarna, men insamlingen gav mig den där sista motivationen som behövdes. Tack alla som slutit upp längs leden och följt oss! Detta hade ej gått utan er! Mitt största tack går till min bror Håkan som funnits för oss vid ledens kant under hela projektet, säger Johan Röjler.

– Det känns oerhört bra med tanke på de människor som detta kommer att hjälpa. Jag har med full support och uppbackning fått möjlighet att förverkliga en häftig utmaning. En viss tomhet infinner sig inombords när allt är slut, men även en lättnad, säger Peter Knoblach, elitmotionär och en av initiativtagarna till insamlingen.