Familjeföretaget Lindbergs Buss uppköpta av Björks & Bybergs

bussaffär

Lindbergs Buss i Örebro har köpts upp av Björks & Byberg-bolagen. Efter affären har Björks & Byberg cirka 900 fordon och drygt 1 700 medarbetare, skriver Bussmagasinet. Lindbergs Buss är ett familjeföretag med cirka 150 anställda med huvudkontor i Örebro.

Lindbergs Buss är ett familjeägt bolag med 150 medarbetare och huvudkontor i Örebro.  Bolaget har drygt 100 fordon och kör beställningstrafik, expressbusstrafik, servicetrafik och skolskjutsar.

”Jag har tillsammans med en fantastisk personal fått vara med och bygga upp en verksamhet som jag känner stolthet över. När jag bestämde mig för att sälja var det naturligt att söka efter en köpare som driver verksamheten i samma anda”, säger Patrick Lindberg till Bussmagasinet

”Den här affären känns väldigt bra för oss. Lindbergs har ett mycket gott rykte och vi tycker att deras verksamhet och stationering passar oss bra. Då Patrick ville sälja kändes det naturligt för oss att ta över. Vi är redan starka i regionen och detta stärker vårt erbjudande ytterligare”, säger Alan Björk, delägare i Björks & Byberg till branschtidningen.

På bilden ses Alan Björk och Malin Wagerman från Björks & Byberg, Patrick Lindberg, Lindbergs Buss och Tomas Byberg, Björks & Byberg.

I Björks & Byberg ingår sedan tidigare bussbolagen Björks Buss, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar, KR Trafik och Weidermans Buss. Ägargruppen består av Byberg & Nordin Busstrafik, Alan Björk, Gottne Invest och MB Smart Solutions.

Källa och foto: Bussmagasinet