Personlig Titiyo bjöd på klassiker i Stadsträdgården

IMG_0041

När Titiyo spelade på Stadsträdgårdens lilla scen bjöd hon på en personlig konsert med flera svenska soulpopklassiker. Publiken fick bland annat höra hennes första stora hit Talking to the man i the moon. Att den skulle bli en succé förstod Titiyo när radiolegendaren Kjell Alinge spelade låten tre gånger i ett och samma program. Då var det sent 80-tal. Nu har Titiyo gått över till att även sjunga texter på svenska och ett av konsertens starkaste nummer var Du tar hand om honom, som hon skrivit tillsammans med Linnea Henriksson. Den mycket personliga texten handlar om hur Titiyos bror vårdar deras Alzheimersjuke far.

Att lördagskvällen inte bjöd på den mest soliga väderleken bidrog till att ge konserten en ännu mer personlig och intim prägel. Publiken hukade under sina regnkläder, sökte skydd under ett träd eller helt struntade i vätan och dansade framför scenen – avspänt var ordet. Allt medan Titiyo radade upp hits som Come along och Longing for lullabies.

Konserten pågick bara i drygt en timme, en timme som gick alldeles för fort och publiken hade nog förväntat sig en något längre föreställning. Men man ska väl sluta på topp och som Titiyo sa inledningsvis; Jag ska ger er en omgång, era jävlar. Och det gjorde hon.

K-G Ekblom, Örebrokuriren.se

IMG_0029

IMG_0037