NA får ny vd – Per Bowallius ersätter Thomas Peterssohn

Per Bowallius har utsetts till ny vd för Mittmedia. Mittmedia äger bland annat Nerikes Allehanda. Bowallius ersätter Thomas Peterssohn.

– Med beslutet vill styrelsen öka bolagets fokus på den lokala kärnaffären utan att för den skull ge upp det framåtriktade digitala utvecklingsarbetet. Vi skall alltid vara nummer ett för att på våra utgivarorter säkerställa god lokal journalistik och effektiva kontaktmöjligheter för våra annonsörer. Men MittMedia kommer, kommer i likhet med övriga dagspressföretag både i Sverige och i västvärlden, fortsatt att behöva möta och hantera flera negativa omvärldstrender. Ingen har receptet på hur detta skall gå till, men både hos oss och hos andra bedrivs idag ett aktivt utvecklings- och sökarbete för att hitta morgondagens utgivarnycklar. Bäst lämpad för att leda detta arbete hos oss är just nu Per Bowallius, säger Mittmedias styrelseordförande Jan Friedman i ett pressmeddelande.