Medeltidsmarknad med tornerspel i Wadköping i helgen – hela programmet här

riddare

Lördagen den 9 juli och söndagen den 10 juli träder du in i medeltiden i Wadköping. En upplevelse för stora och små. Möt köpmän och hantverkare från när och fjärran, upplev gycklare, musiker och stridskämpar. Årets nyhet är gratis riddarspel.

Öppettider

Lördag 9 juli kl. 11–18.
Söndag 10 juli kl. 11–17.

Programpunkter:

Riddarspel – årets nyhet!
Gratis riddarspel med riddarorden Jemtlandicum! En fartfylld och spektakulär familjeföreställning som består av riddare, väpnare, härold och kungligt hov. Riddarspelet pågår ca. 40–60 minuter. Efteråt är publiken välkommen att prata med riddarna. Starttid: lördag 9 juli kl. 13 och 16 samt söndag 10 juli kl. 13.

Draken och svärdet i stenen
Är du en riktig riddare eller en modig prinsessa? Prova din styrka och mod genom att dra svärdet ur stenen eller dräpa den gröna draken.

Musikbandet Patrask
Äntligen är Patrask tillbaka. Till pojkgruppens fartfyllda toner och sköna melodier kan ingen sitta still.

Tempelriddaren Arn
Arn – Joakim Nätterqvist dubbar barn till riddare av Wadköping. OBS! Endast under söndagen.

Gycklaren Jens Narr
Gycklaren Jens Narr är världens roligaste narr! Förvänta dig en upplevelse utöver det vanliga när Jens jonglerar med sina knivar och brinnande facklor. När denna narr är i farten kan precis vad som helst hända – en garanterad skrattfest!

Tempelriddarna av Roden
Tempelriddarna af Roden kommer också till marknaden!

Vikingabåten Skarf
Även i år kommer vikingabåten Skarf till Wadköping. Hon är 8×3 m. Vikingarna kommer att segla genom Svartån till marknadsplatsen. Mot en liten peng kommer alla som vill vara vikingar kunna ta en liten tur på Svartån.

Hantverksföreningen Hughnagildi
Hantverksföreningen Hughnagildi är ett fantastiskt gäng som kombinerar kunskap i hantverk med mångfald och skaparglädje. Alltid med ett leende och inget är omöjligt. Och den hantverksskickligheten är sällan skådad. Allt från träarbeten med trampsvarv, smedja, skinn, läder, ull, garn och ett garveri i mikroformat och mycket mer.