I morgon börjar Slottet Live – Jerry Williams står på scenen

jerka w

På torsdag börjar musikfesten Slottet Live vid Örebro slott. Först ut är rocklegendaren Jerry Williams och Eva Eastwood. Sedan följer Niklas Strömstedt, Jill Johnson och festivalen avslutas med Promoe och de lokala hjältarna Millencolin på lördag. På söndag är det familjedag arrangerad av City Örebro.

– Vi ser detta som ett sätt att skapa en familjefest med prova på aktiviteter och kul upplevelser för hela familjen under Slottet Lives sista dag, säger Stina Storm VD City Örebro.

Upplev en härlig familjedag i vackra Slottsparken tillsammans med Frans – en av landets allra hetaste artister och Örebros egen schlagerartist, Boris Renée på scenen samt mängder av roliga aktiviteter, hoppborg, ansiktsmålning, försäljning och annat sommarskoj för hela familjen!

I Slottsparken kommer du att hitta: karuseller och chokladhjul och sockervadd. På området träffar du: Wadköping fäktarförening med uppvisning och dessutom får alla chansen att prova på att fäkta. Den som är sugen på att testa Amerikansk fotboll har chansen att göra det då Black Knight, vårt Amerikanska fotbollslag finns på plats. Dessutom kan du tävla med ÖSK som bjuder på tipspromenad i parken och en ”dutt tävling”, vinsterna är biljetter till kvällens match för hela familjen. Action Run finns på plats med ett hinder, prova på och tävla om startplatser till loppet.

Megapool och självklart finns City Örebro finns också på plats med Citys egen maskot som bjuder alla barn på godis och ballonger.

Denna sommar låter vi vår Sommarscen gästa olika platser för att kunna erbjuda örebroarna och besökarna en levande stadskärna hela sommaren. Denna dag är inte gratis, men tillsammans med Nikija och Conventum har vi lyckats hålla nere entréavgiften och ändå erbjuda artister på en nivå som Sommarscens budget inte brukar inrymma.

– I år är det sjätte året om vi kör Sommarscen med syftet att skapa en levande stadskärna, säger eventansvarige Nina Dahlström.

,