Erika kan ha Sveriges bästa rockröst – tävlar i Pålsboda-parken på fredag

erika olsson

Folkets Hus och Parker har från och med i år instiftat stipendiet ”Årets rockröst”, vilket skall delas ut till en ung rocksångare eller rocksångerska i Sverige. Detta för att i möjligaste mån främja intresset för live-musiken och öppna dörrarna för kommande artister. Erika Olsson från Örebro är en av dem som tävlar om titeln. Hon ska sjunga i Pålsboda Folkets park på fredagskvällen

En jury nominerar sedan en deltagare per region kopplat till den folkpark, av de 15 folkparker som turnén besöker) som ligger närmast. Nomineringen offentliggjordes den 7 juni. Den nominerade får under den aktuella folkparkskvällen framföra en låt, ackompanjerad av Brolles och Charlottes band, som en del i deras show. Framförande dokumenteras både på video och audio.

I september får en jury bestående av Kee Marcello från Europe, Charlotte Perrelli, Brolle, producent Erika Wendschlag från Folkets Hus & Parker och Ronny Seimerson från Folkparkernas programbolag ta del av allt inspelat material och utse den deltagare som skall erhålla stipendiet ”Årets Rockröst 2016”.

Stipendiet är på 25 000 kronor.