Martin Skogman blir chefstränare i KIF Örebro

martin skogman

Martin Skogman blir huvudansvarig för KIF Örebros elitverksamhet. Samtidigt tar KIF Örebro bort huvudtränarrollen och ersätter den med en chefstränartjänst, som bland annat innefattar ett utökat ansvar.
– Martin har helt rätt kvalifikationer för den nya tjänsten, säger KIF Örebros klubbchef Anders Nilsson.

I dag blev det klart att Martin Skogman, 39, blir chefstränare i KIF Örebro. Martin kommer närmast från Eskilstuna City där han varit assisterande tränare.

– Martin är en tränare med stort kunnande och gedigen erfarenhet från både dam- och herrfotboll på hög nivå, säger KIF Örebros klubbchef Anders Nilsson och fortsätter:

– Han har, som vi ser det, helt rätt kvalifikationer för att kliva in i den nya rollen som chefstränare.

I sin roll som chefstränare kommer Martin, förutom att träna KIF Örebros damallsvenska lag, vara huvudansvarig för föreningens elitverksamhet och ha ett övergripande ansvar för talangverksamheten såväl som för dess instruktörer och ledare. I tjänsten ingår dessutom ansvar för scouting, internutbildning och talangutveckling.

– Den nya tjänsten är ett led i den organisationsförändring som föreningen genomför. Redan tidigare i sommar utökades ansvaret för vår fystränare, Jesper Gustavsson, vilket bland annat inneburit fler arbetsuppgifter inom ramen för hans uppdrag.

Martin Skogman, som vid sidan av sin tjänst i KIF Örebro kommer att fortsätta sitt uppdrag för det svenska F99-landslaget, säger så här om sitt nya uppdrag.

– Det här är fantastiskt spännande utmaning och jag ser verkligen fram emot att börja jobba med spelarna, laget och föreningen.