Bridgefestivalen startar inom kort – den nionde tävlingen på Conventum

bridge

På fredag den 29 juli invigs den 22:a Bridgefestivalen, varav den nionde på Conventum Arena i Örebro. Som vanligt kommer nya mästare att koras vid SM-finalerna i Dam, Mixed-, Veteran-, Nybörjare och Öppen klass. Även Veteran-SM för lag kommer att spelas. Över 8000 startande par förväntas på Conventum Arena under tiodagarsperioden.

Festivalen smygstartar faktiskt redan på torsdagen detta år. Genom ett nytt samarbete med Lanna Lodge arrangeras en Bridge-Golf tävling på Lanna Lodge mellan 09.00 – 19.00. Man spelar en individuell golftävling över 18 hål och därefter en individuell bridgetävling över 24 brickor. Resultaten räknas sedan samman för att få fram en segrare. Det känns som en spännande kombination som vi hoppas är här för att stanna.

Parallellt med SM-finaler och otaliga sidotävlingar arrangeras den stora lagtävlingen Chairman´s Cup. Drygt 160 lag är anmälda och förutom svenskt deltagande finns spelare från hela 13 nationer anmälda för start. Flera av dessa är landslag. Chairman´s Cup är ett arrangemang som sponsras av ordföranden i Svenska Bridgeförbundet, Mats Qviberg.

Årets Bridgefestival är den 22:e i ordningen.

Generalen Lars Persson garanterar att det skall vara en fest för hela familjen då Örebro har mycket att erbjuda även för familjemedlemmar som inte spelar bridge.

– Men självklart skall alla som vill spela bridge få chansen till sitt lystmäte också, fortsätter Lars.

Hela 680 spelare har kvalat in till de SM finaler för par som avgörs i Örebro.

Har man inte kvalificerat sig till någon final kan man spela i någon av de sidotävlingar som avlöser varandra under arrangemanget. Vi har i år upp till fyra sidotävlingar per dag, det är bara att dyka upp och ta plats vid ett bord strax före spelstart.

– Vi kommer att förbruka  närmare 100 000 kortlekar under veckan!
För genomförandet av Bridgefestivalen har Lars Persson en stab på närmare 100 bridgearbetare som arbetar för spelarnas trivsel och service under arrangemanget. C:a 150 000 kopieringspapper förbrukas, och c:a 1000 spelare är igång samtidigt med sitt tävlande från morgon till kväll. En del kommer i början av veckan för att åka hem några dagar och sedan återkomma i slutet. Andra stannar hela tidsperioden ut.