Tävla om ett porträtt som gör skillnad – auktion för Facing Hope

andreas warro

Facing Hope är ett fotografiskt projekt med målsättning att samla in 1 000 000 kronor till Operation Mercys två pågående biståndsprojekt – förbättra livsvillkoren för funktionshindrade i Tadzjikistan och utbilda afganska kvinnor på flykt i Iran.

Under 2014 reste Andreas Varro tillsammans med Operation Mercy till Tadzjikistan och Jordanien. Där fick Andreas Varro träffa rörelsehindrade människor men också människor på flykt och kände då att han ville göra något mer för att hjälpa dessa.

– Mitt yrke kretsar i stort kring att skapa värde, uppmärksamhet och i slutändan stärka företags varumärken. Jag älskar mitt jobb men det kan bli lite ytligt ibland. Någonstans känner jag att jag vill göra projekt som har verklig betydelse och som förändrar människors liv. Detta gör skillnad och är något som jag kan vara stolt över när jag sitter i gungstolen, säger Andreas Varro, fotograf och en av initiativtagaren till Facing Hope.

Sammanlagt aktionernas 10 deltagarplatser ut som kommer att göra världen bättre för utsatta människor. Den som vinner budgivningen får vara med om en upplevelse av en professionell porträttfotografering av Andreas Varro, där styling och sminkning ingår, samt även mat och dryck. Dagen avslutas med en middag på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog utanför Örebro.

Vinsten av budgivningen inkluderar också exponering av sig själv och sitt företag, då deltagare bland annat får möjlighet att använda Facing Hope i sitt företags CSR-arbete (Corporate Social Responsibility). Samtliga porträtt kommer att gå i samma stil och kommer även att visas på Facing Hopes utställning.

– Den som får en deltagarplats ska vilja visa upp porträttet och vara stolt att man är med och bidrar till en bättre värld. Man ska vilja berätta om Facing Hope och att man varit med och förändrat människors liv. Vi vill poängtera att det viktiga är vad man kommer att hjälpa andra med och den stolthet man kommer att känna med sitt deltagande, säger Andreas Varro. Budgivningen startar på 7 000 kronor per deltagarplats. Den som vill bli garanterad deltagarplats kan köpa sin plats för 12 000 kronor, före, mellan eller efter budgivningarna.

Lördagen den 19 november äger Facing Hope-dagen rum, då det är det dags för fotograferingen. Samtliga deltagare kommer att få en utsatt tid för styling och fotografering men alla är välkomna att finnas med under hela dagen. Genom ett projekt med biståndsorganisationen SIDA tiodubblas alla pengar som samlas in till projektet. Om Facing Hope samlar in 100 000 kronor skulle det därmed ge 1 000 000 kronor till utbildning i flyktingläger i Iran och till att hjälpa funktionshindrade i Tadzjikistan. All vinst från budgivningen går oavkortat till dessa två projekt. Det går också att vara med och bidra genom att dela Facing Hopes video i sociala medier eller ge valfri gåva till projektet.

,