Cyklar till stöd för cancersjuka barn – Ride of Hope passerar Örebro den 4-5 augusti

rideofhope

Cykelloppet Ride of Hope går förbi samtliga sex barncancercenter i Sverige. Deltagarna startar från Lund i söder och Umeå i norr för att sammanstråla för gemensam målgång i Stockholm. Genom loppet visar de sitt stöd för barnen och familjerna på landets barncanceravdelningar. Loppet genomförs tillsammans med sponsorer för att så att anmälningsavgifterna ska kunna gå till livsviktig forskning. Lidl Sverige är huvudsponsor för fjärde året i rad.

– Deltagarna kan välja att cykla en eller flera delsträckor i Ride of Hope. Oavsett vad du väljer så är det ett roligt sätt att engagera sig i kampen mot barncancer. Förutom att du bidrar till livsviktig barncancerforskning så får du ett minne för livet, säger Eleanor Rendahl, projektledare på Barncancerfonden.

Den 30 juli börjar Ride of Hope-cyklisterna trampa från Lund för att cykla 125 mil till Stockholm på nio dagar. Den 1 augusti går sedan starten för loppets norra sträckning, 100 mil från Umeå till Stockholm. Längst vägen passerar loppet de sex barnonkologiska centra som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. De två huvudsträckorna sammanstrålar i Västerås. Därifrån cyklar alla tillsammans till Uppsala, för att sedan cykla till Stockholm och målgången i Hagaparken den 7 augusti.

– Vi har 332 cyklister föranmälda och av dem kommer drygt hundra att cykla hela norra eller södra sträckan. Men loppet har drop-in möjlighet så det kan bli många fler cyklister på de olika dagsetapperna, berättar Eleanor.

Kostnader täcks av sponsorer
Alla pengar som kommer in genom anmälningar, gåvor och insamlingar längs med vägen går oavkortat till Barncancerfondens verksamhet. Alla kostnader täcks av sponsorbidrag.

Huvudsponsorn Lidl Sverige stöttar Ride of Hope för fjärde året och står bland annat för all mat till cyklisterna vid depåer och målgångar under loppets alla dagar.
– Vi stödjer aktivt Barncancerfondens livsviktiga arbete och för oss är det naturligt att sponsra Ride of Hope. Nytt för i år är att ett team från Lidl kommer att följa med på varje sträcka för att assistera cyklisterna så att de ska få den bästa cykelupplevelsen. Vid alla depåer och målgångar kommer vi dessutom att ha en hoppborg, en foodtruck med mat från Lidl och många överraskningar, säger Cecilia Drott, projektledare på Lidl.

Målgången i Hagaparken i Stockholm den 7 augusti blir extra festlig. Förutom mat och aktiviteter som Lidl anordnar så kommer även Ride of Hope-sponsorn Sportson och Barncancerfondens samarbetspartner BMW att vara på plats och bidra till folkfesten.
Ett Mini Ride of Hope arrangeras för barn som vill cykla en sträcka runt Tingshusslätten i Hagaparken.

Ride of Hopes huvudsponsor är Lidl Sverige. Ride of Hope stöttas också av cykelspecialisten Sportson, hotellkedjan Scandic och nya energipartnern TrainEatLive.
Här går loppet

Umeå-Stockholm
1 augusti: Umeå till Örnsköldsvik (depåstopp vid Gvorsjön och Aspeåvägen)
2 augusti: Örnsköldsvik till Härnösand (depåstopp i Hannsjön och Kramfors)
3 augusti: Härnösand till Hudiksvall (depåstopp i Timrå och Hassela)
4 augusti: Hudiksvall till Gävle (depåstopp norr om Bysjön och i Söderhamn)
5 augusti: Gävle till Västerås (depåstopp vid Gysinge bruk och i Heby)
6 augusti: Västerås till Uppsala (depåstopp i Enköping)
7 augusti: Uppsala till Stockholm (depåstopp i Märsta)

Lund-Stockholm
30 juli: Lund-Halmstad (depåstopp i Åstorp och Hallandsåsen)
31 juli: Halmstad-Göteborg (depåstopp i Varberg och Kungsbacka)
1 augusti: Göteborg-Jönköping (depåstopp i Borås och Gällstad)
2 augusti: Jönköping-Linköping (depåstopp i Frinnaryd och Boxholm)
3 augusti: Linköping-Norrköping (depåstopp i Norsholm)
4 augusti: Norrköping-Örebro (depåstopp i Borensberg och Mariedamn)
5 augusti: Örebro-Västerås (depåstopp i Arboga och Köping)
6 augusti: Västerås-Uppsala (depåstopp i Enköping)
7 augusti: Uppsala-Stockholm (depåstopp i Märsta)

foto: Mark Harris