Plura, Wiehe och Ebba Forsberg bjöd på amerikansk sångskatt

plura o mikael w

På lördagskväll spelade Mikael Wiehe, Plura från Eldkvarn och Ebba Forsberg i Stadsträdgården. Tillsammans bjöd den rutinerade trion på ett fint smakprov av den amerikanska musikskatten. Originaltexterna av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits med flera har här översatts till svenska. De nya texterna har fått bäring på det som sker såväl nationellt som internationellt med groende främlingsfientlighet och flyktingkatastrofen på Medelhavet.

Stilarna blandas under showen, från rockiga gitarrpartier med Plura och Wiehe till Ebba Forsbergs stämningsfulla tolkningar av de amerikanska förlagorna. Som alltid är konserterna i Stadsträdgården en avslappnad och smått familjär historia. Och lördagskvällens en och en halv timme njutbar musikhistoria är inget undantag. Både musik och mellansnack når publiken med tydlighet och värme.

Nästa konsert på den lilla scenen i Stadsparken är Weeping Willows om en vecka och den 13 augusti kommer Bo Kaspers Orkester dit.

ebba

plura, ebba o mikael w

plura

ebba3

wiehe 3