Trafikverket varnar för riskerna med Pokémon Go

pokemon

Den senaste tiden har det rapporterats om personer som agerat på ett olämpligt eller direkt farligt sätt i trafiken i samband med att de spelar mobilspelet Pokémon Go. Detta har skett på både väg och järnväg, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Med anledning av detta har Trafikverket kontaktat företaget som utvecklar spelet för att påpeka livsfaran med att ha så kallade pokéstops och tankningsställen kring järnvägar och motorvägar.

Genom att ange koordinater för Trafikcentralerna i Stockholm, Göteborg och Malmö visar Trafikverket på några av de platser som spelföretagen bör spärra av. Vi kommer att återkomma med ytterligare områden.

Befinner man sig i närheten av järnvägen måste man vara medveten om riskerna. Det är livsfarligt att gå i spåret eller gena över spåret. Det är dessutom förbjudet enligt lag. Tågen är i dag både tystare och snabbare än vad många tror. Ett X 2000-tåg kör 56 meter på 1 sekund. Tågen hinner inte stanna – chansa aldrig.

Som bilförare är man alltid skyldig att köra på ett trafiksäkert och tryggt sätt, därför får du inte använda utrustning som påverkar din körning på ett negativt sätt.

Var också uppmärksam på trafiken runt omkring dig när du går och spelar Pokémon Go.

Källa: Trafikverket