Öppet hus på Örebro slott nästa fredag

slottet2

Den 12 augusti mellan 11:00 till 16:00 bjuder Örebro slotts verksamheter in till Slottets dag med gratis aktiviteter för barn och vuxna. Börja besöket vid sydvästra tornet på slottet där Örebros turistbyrå numera är lokaliserad året runt. Personalen på plats berättar gärna mer om både slottets dag och om staden.

På terrassen utanför kommer även Komtek och projektet “Sommar Örebro” att finnas och erbjuda möjlighet till pyssel för alla barn som vill. Många av slottets skrymslen och vrår öppnas upp och man tillåts att gå runt på egen hand.

Elite stora hotellet som bedriver fest- och konferensvåning på slottet finns på plats och öppnar upp och visar och berättar mer om sina lokaler. Örebrokompaniet som bedriver guideverksamheten på slottet erbjuder gratis visningar och finns också på plats för att berätta mer om dom olika guidekoncept som finns så som t ex de nya skräckvandringarna som kommer ha premiär under höstlovet som en del av den nya konceptveckan Spökstaden.

Klockan 13:00 – 16:00 är slottets residens öppet då Länsstyrelsen och Landshövding Maria Larsson önskar alla välkomna för att få se dessa fantastiska salar och rum som i vanliga fall är stängda för allmänheten.

Källa: VisitÖrebro