Live at Heart inleder samarbete med Mississippi

Tall Stacks Music, Arts, and Heritage Festival in Cincinnati Ohio October 2003

Tall Stacks Music, Arts, and Heritage Festival in Cincinnati Ohio October 2003

Live at Heart har gjort sig känd som musikfestivalen som satt Örebro på kartan för många internationella artister och musikbranschrepresentanter. Nu inleder Live at Heart ett samarbete med staten Mississippi som hoppas på att skandinaverna hittar till södra USA.

– Det här visar att Live at Heart är en internationell festival som lockar samarbetspartners över hela världen. Vi hoppas på att det här bara är starten och att vi tillsammans med Mississippi kan göra Live at Heart ännu bättre, säger Åke Lundström, VD Live at Heart.

Samarbetet kommer att ta sig många olika uttryck, dels kommer festivalen att gästas av representanter från Mississippi och delstaten kommer också att stå för en av festivalens scener, Saluhallen. Den årliga invigningsgalan, Live at Heart Gala, kommer i år att presenteras av Mississippi och musiken, maten, drycken och stämningen på galan kommer ha ett tydligt Mississippi-tema.

”Det här blir ett första steg för att förmedla vår musikaliska historia och våra kulturella tillgångar till resten av världen och vi kan inte tänka oss någon bättre samarbetspartner än de fantastiska människorna som driver Live at Heart.” säger Drew Young, Visit Mississippis Music Programs Director.

Under festivalveckan kommer resebolaget Contour Air att informera om bluesresor från Örebro till Mississippi som arrangeras till våren.

, ,