Närkes Kulturbryggeri: ”Vi är mycket glada över att vårt skapande uppmärksammas internationellt”

Så här kommenterar Närkes Kulturbryggeri att ett av deras öl utsetts till ett av världens bästa.

– När puben Akkurat i Stocholm frågade oss om vi ville brygga ett
jubileumsöl till deras 20-årskalas skapade Håge Wiktorsson
“Stormaktsporter Kaggen Börb’n å Hallon”. Denna bourbonfatslagrade imperial stout firar även vårt 10-åriga arbete med ekfatslagring av öl. Ölet finns endast på Akkurat och Närke Kulturbryggeri. Vi är mycket glada över att vårt skapande i brygghuset uppmärksammas internationellt, men samtidigt väldigt överraskade. Vi är ett litet lokalt bryggeri och vi har inte planerat någon massproduktion av detta öl, säger Berith Karlsson på Närkes Kulturbryggeri.

Läs mer om utmärkelsen:

Öl från Närke är ett av världens bästa

,