Frida tipsar om vackra cykelleder i länet

fridacykel

På måndag, 15 augusti, når äventyraren Frida Benedikt Örebroregionen med sitt äventyr ”Freedalance through Sweden”. Med start I Treriksröset färdas Frida Benedikt genom vårt avlånga land mot sitt mål som är Smygehuk.

Hon kommer att cykla mountainbike från Hjulsjö i norr till Tivedstorp i söder på Bergslagen cyclings leder. Frida Benedikt vill med sin cykling upptäcka och dela med sig av Sverige och dess fantastiska, men samtidigt väldigt olika miljöer.

– Vi träffade Frida på Vildmarksmässan första gången och ganska snart kände både vi och hon att våra cykelleder passade perfekt in i hennes äventyr, säger Johan Karlström, projektledare Turism, Region Örebro län. Vi är glada att Frida väljer att cykla på Bergslagen cyclings leder som rankas högt av cyklister och också är flest i Sverige. Vi kommer att cykla med Frida genom regionen.

Projektet går under namnet ”Freedalance through Sweden” och finns att följa på sociala medier.

Bergslagen cycling är ett samarbete mellan destinationer och kommuner i Örebro län där Region Örebro län är huvudman.