Så fångar du Pokémons – kurs för nybörjare startar i höst

pokemon

I höst drar kursen Pokémon Go för nybörjare igång hos Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen vänder sig till alla som startat upp, fångat några Pokémons men inte vet hur de ska ta sig vidare.

– Örebros gator är fyllda av Pokémonspelare och jag själv spelar också. Men jag vet inte hur jag ska gå vidare, hur tränar jag dem på gym? Vad ska jag använda vindruvorna till och hur kläcker jag äggen?, säger Frida Olsson, kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan.

– För att hjälpa andra i samma sits startar nu Vuxenskolan kurser i Pokémon Go för de som vill veta mer. De ser också detta som ett bra tillfälle att sammanföra yngre och äldre generationer. Jag hör om äldre som går och frågar de yngre om hjälp ute gatorna och lär sig på så sätt. Vår förhoppning är att någon från den yngre generationen kan hålla i kursen, det är ju de som kan bäst, säger Frida.

Just nu söker Vuxenskolan både deltagare och ledare till kursen och uppmanar Pokémonintresserade att höra av sig.